Ce reacţii adverse poate avea excesul de suc de lămâie

lamaie jpeg

În cantitate mică, zeama de lămâie îmbunătăţeşte digestia şi stimulează detoxificarea, însă un consum exagerat îţi poate face probleme.

Deshidratare

Lămâia poate avea şi efect diuretic datorită vitaminei C şi a acidului ascorbic. Prin urmare, stimulează producerea de urină şi eliminarea excesului de lichide şi de sodiu. În cantităţi mici, zeama de lămâie consumată cu regularitate poate avea efect diuretic, dar dacă începi să te simţi deshidratat după ce bei o cantitate prea mare de apă cu lămâie, redu cantitatea de suc de lămâie adăugat.

Hiperaciditate

Prea multă apă cu lămâie poate favoriza apariţia arsurilor gastrice sau înrăutăţirea acestora. Renunţarea la băuturile ce conţin suc de lămâie este o alegere bună dacă suferi de hiperaciditate stomacală sau de reflux gastroefagian.

De altfel, simptomele refluxului gastroesofagian, cum sunt arsurile gastrice, greaţa şi vărsăturile, pot fi intensificate de băuturile acide, cu zeamă de lămâie, precum şi de mâncărurile cu multe grăsimi sau condimentate. Sucul de lămâie irită tractul esofagian, iar, dacă suferi de ulcer, şi stomacul.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro