Ce rişti dacă mănânci cartofi prăjiţi des

cartofi prajiti jpeg

Rare sunt persoanele cărora nu le plac cartofii prăjiţi, datorită gustului deosebit, însă trebuie să nu-i consumăm pe cei foarte bine prăjiţi, atrag atenţia specialiştii.

Cartofii prăjiţi la temperaturi înalte, risc de cancer

Concluzia unui studiu recent este că alimentele bogate în amidon preparate la temperaturi foarte înalte pentru o perioadă lungă de timp, precum cartofii prăjiţi intens, pot creşte riscul de cancer în cazul persoanelor care le consumă în mod frecvent.

Potrivit Agenţiei guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA), o substanţă numită acrilamidă, produsă atunci când alimentele bogate în amidon sunt prăjite, fripte sau coapte pentru o perioadă îndelungată la temperaturi foarte înalte, poate creşte riscul de cancer. Acest lucru a fost relevat în urma studiilor efectuate pe animale, au precizat reprezentanţii Agenţiei.

Într-o declaraţie care a stârnit critici din partea unor experţi independenţi, FSA susţine că pentru reducerea pericolului consumatorii ar trebui să gătească alimentele bogate în amidon la temperaturi scăzute şi să le mănânce atunci când acestea au o tentă aurie, nu maronie.

Află alte riscuri ale consumului în exces de cartofi prăjiţi pe clicksanatate.ro.

Află alte riscuri ale consumului în exces de cartofi prăjiţi pe clicksanatate.ro.