Ce să mănânci când suferi de carenţă de vitamina A

ardei gras jpeg

Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi, derivată din carotenoide şi retinoizi. Deşi forma uşoară de carenţă de vitamina A nu are simptome vizibile, ea poate provoca oboseală. Însă formele severe conduc la un risc crescut de infecţii la nivelul gâtului şi toracelui, infertilitate, vedere slabă şi piele uscată. Dacă şi tu suferi de deficit de vitamina A, iată ce alimente ar trebui să incluzi în dietă:

Peşte

Aportul zilnic necesar de vitamina A poate fi luat din peşte. Aşadar, începe să incluzi în dietă peştele. De exemplu, somonul este foarte sănătos şi bogat în vitamina A. În plus, uleiul de ficat de peşte este recomandat persoanelor care suferă de carenţă de vitamina A.

Roşie

Bogată în antioxidanţi şi vitamine, roşia oferă 20% din necesarul zilnic de vitamina A. În plus, această legumă conţine licopen, un antioxidant care împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene. Include roşia în dieta zilnică.

Ardei gras (roşu)

Culoarea roşie a ardeiului gras este motivul pentru care această legumă este foarte sănătoasă. În plus, ardeiul gras este bogat în carotenoizi, are proprietăţi antioxidante şi este foarte gustos. Începe să incluzi în alimentaţie ardeiul gras.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro