Ce se întâmplă când bei apă caldă

apa minerala jpeg

Pentru un corp sănătos, este vital să bei cât mai multă apă, în special caldă. Consumul de apă potabilă caldă este important şi pentru a elimina toxinele din corp. Însă beneficiile acestui obicei are mai multe avantaje decât crezi.

Medicii recomandă să bei un pahar de apă caldă dimineaţa, chiar dacă poate că nu este pe gustul tău. Poţi să-l bei simplu sau cu un pic de suc de lămâie. Iată de ce ar fi bine să bei apă caldă zi de zi!

Îmbunătăţeşte digestia

Apa călduţă stimulează sistemul digestiv, descompunând produsele alimentare în stomac, astfel încât sistemul digestiv foloseşte mai puţină energie în procesul de digestie. În plus, apa călduţă ajută corpul să elimine acizii din stomac în exces. Un studiu publicat în 2012 în Journal of Neurogastroenterology and Motility arată că înghiţirea unui pahar de apă caldă ajută persoanele cu tulburări de motilitate esofagiană, care determină dificultăţi la înghiţire, regurgitarea alimentelor şi o durere de tip spasm muscular. Cei care au probleme cu digestia ar trebui să înceapă şi să încheie ziua cu un pahar de apă caldă.

Află de ce este bine să bei apă caldă pe clickpentrufemei.ro.

Află de ce este bine să bei apă caldă pe clickpentrufemei.ro.