Ce se petrece în organism când renunţi la lactate

lapte cardiaci jpeg

Intoleranţa la lactoză te poate pune în situaţia de a renunţa la consumul de lactate, însă ce înseamnă această intoleranţă şi cum se manifestă organismul atunci când nu îi mai furnizezi deloc lactate?

Când vine vorba despre alimente şi mai ales despre lactate avea de a face cu două posibile probleme şi anume intoleranţa la lactoză şi alergia la lapte.

În ceea ce priveşte intoleranţa la lactoză aceasta este una dintre cele mai întâlnite forme de intoleranţă alimentară ce presupune că organismul tău nu este capabil să digere zahărul din produsele lactate.

Acest lucru se petrece deoarece există o deficienţă de lactază, şi anume vorbim despre o  enzimă din intestinul subţire şi care are sarcina de a metaboliza lactoza.

O mare parte a copiilor cu intoleranţă la lactoză nu produc cantitatea suficientă de lactoză.

Alergia la lapte versus intoleranţa la lactoză

Deşi aceste două afecţiuni au simptome similare, sunt totuşi afecţiuni digestive foarte diferite, mai ales că intoleranţa la lactoză nu este tocmai o boală grea, ea făcându-şi simţită prezenţa din cauza disconfortului creat după ingerarea lactatelor.

Numărul persoanelor care nu pot digera produsele lactate este foarte mare, motiv pentru care medicii susţin că dietele disociate ar trebui gândite mult mai intens deoarece tocmai această intoleranţă face diferenţa dintre o alimentaţie corectă şi una nesănătoasă.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro