Ce sunt alivencile moldoveneşti: o reţetă de pe vremea lui Ion Creangă

Cunoscute popular şi sub denumirea de „plăcinta ciobanului“, alivencile sunt de fapt nişte plăcinte cu branză si mălai, o delicatesă din bucătăria tradiţională moldovenească.
Profesorul bârlădean Nicolae Curelea promovează bucătăria moldovenească, oferind secretele gustoaselor şi savuroaselor reţete autentice moldoveneşti prin intermediul unui blog intitulat Moldova Culinaria.
Astăzi vă propunem o altă reţetă tradiţională moldovenească oferită de profesorul bârlădean. Este vorba despre o reţetă de alivenci moldoveneşti de pe vremea lui Ion Creangă.
Pe cât sunt de populare, pe atât de simplu şi repede de pregătit, fiind servite ca aperitiv sau gustare.
Ingrediente: • 500 g brânză de vacă; • 4 ouă; • 2 linguri unt moale; • 300 ml smântână; • 4 linguri cu vârf de mălai; • 2 linguri cu vârf de făină; • 1 linguriţă sare.
Află cum se prepară alivencile moldoveneşti pe adevarul. ro.
Află cum se prepară alivencile moldoveneşti pe adevarul. ro.
Sursa foto: gustos.ro