Ce sunt pancovele din Maramureş şi cum se face deliciosul desert al copilăriei

pancove ardelenesti jpeg

Sunt uşor de făcut şi, cu ani în urmă, era sărbătoare în casă când mama făcea renumitele pancove. Nu sunt altceva decât banalele gogoşi, sau „crofne“ în Banat, însă pe vremea când în cofetărie doar savarina era prăjitura cu cele mai mari şanse să fie proaspătă, pancovele erau la mare căutare.

Făcute în casă, pe vremuri, de orice mamă care voia să-şi delecteze copiii cu un desert rapid şi gustos, pancovele din Maramureş au rămas şi astăzi ”dulcele preferat” al multora dintre noi. Reţeta e simplă şi relativ uşor de făcut, doar fapul că aluatul trebuie să dospească prelungeşte puţin timpul de preparare.

Reţeta tradiţională presupune: - 600 g făină

- 3 gălbenuşuri de ou

- 300 ml de lapte dulce

- 2 linguri de zahăr

- drojdie (uscată – 2 linguriţe sau proaspătă, cât o nucă)

- o lingură de ulei

- zahăr pudră

- sare

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg