Ce ţi se poate întâmpla dacă bei prea multă cafea

cafea jpeg

Când te trezeşti bei o cafea aromată şi un desert. Ajungi la serviciu şi simţi nevoia să mai bei o ceaşcă, la fel de tare, ca să ai spor pentru toată ziua. La prânz mai vrei una. Când exagerezi cu cafeaua, efectul benefic al cofeinei se poate transforma într-unul de-a dreptul nociv pentru sănătate.

E adevărat că studiile în domeniu au evidenţiat în nenumărate rânduri că această băutură aduce beneficii corpului şi mai ales minţii. Te binedispune, te încarcă de energie, îţi poate prelungi viaţa şi îţi scade riscul de a suferi de demenţă. Însă, dacă depăşeşti două-trei cafele pe zi, trebuie să te aştepţi şi la reacţii adverse, nu doar la efecte pozitive asupra corpului. Uite ce ţi se poate întâmpla când bei prea multă cafea!

energie

Devii agitată

Cofeina stimulează sistemul nervos central şi creşte nivelul de adrenalină în corp. Când nu poţi consuma excesul de adrenalină, apar adesea starea de anxietate, nervozitatea, creşte ritmul cardiac şi totul poate culmina cu un acces de furie greu de controlat. Dacă bei cafeaua mai mult pentru obicei şi aromă, încearcă să înlocuieşti o ceaşcă, două, cu variantele de cafea fără cofeină.

anxietate

Află alte efecte ale consumului excesiv de cafea pe clickpentrufemei.ro.

Află alte efecte ale consumului excesiv de cafea pe clickpentrufemei.ro.