Ce trebuie să conţină dieta echilibrată ca să slăbeşti

77919 xl jpeg

Unul dintre cei mai importanţi factori pentru sănătate este greutatea corporală. Greutatea normală şi sănătatea sunt mână în mână. Asta înseamnă că alimentaţia este echilibrată, iar bolile sunt prevenite, în special obezitatea şi afecţiunile cardiovasculare.

Organismul nostru este o maşină complexă, care are nevoie de nutrimenţi pentru a funcţiona corespunzător. Este esenţial ca alimentaţia zilnică să cuprindă 6 grupe de substanţe nutritive: carbohidraţi, proteine, vitamine, minerale, grăsimi şi fibre dietetice. Toate acestea pot fi asimilate de corp din ceea ce mâncăm.

O dietă echilibrată este importantă pentru organism. Aşadar, asigură-te că cele şase grupe de substanţe nutritive nu lipsesc din alimentaţia ta. În plus, ele te ajută să menţii sub control numărul de calorii consumate şi, implicit, să ai o greutate normală.

Iată ce ar trebui să mănânci ca organsimul să primească cele şase grupe de substanţe nutritive!

Vegetale

Vegetalele sunt esenţiale pentru o alimentaţie sănătoasă. Antioxidanţii care se găsesc în vegetale luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi, iar fibrele dietetice îmbunătăţesc digestia. În plus, multe dintre ele sunt sursă importantă de apă şi grăsimi sănătoase şi de asemenea au un număr scăzut de calorii, ceea ce înseamnă că pot fi mâncate la orice oră din zi.

Fructe

Fructele sunt sănătoase, ne oferă energie, întăresc sistemul imunitar. Acestea sunt motivele pentru care fructele nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică. Consumul zilnic de fructe previne dezvoltarea mai multor afecţiuni, plus că îmbunătăţeşte sănătatea pielii şi a părului.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro