Cea mai sănătoasă şi ieftină conservă. Cum faci o zacuscă delicioasă ca pe vremea bunicii cu ingredientele secrete

zacusca jpeg

O reţetă de zacuscă, pregătită în mod clasic, la foc de lemne şi în oală de tuci, ca la mama acasă, e cea mai bună alegere pentru un preparat delicios care să fie savurat iarna. Pregătirea conservelor pentru sezonul rece e în toi, iar cămările se umplu cu borcane pline de preparate gustoase şi sănătoase.

Pasionată de gătit, o învăţătoare din comuna Unirea, găteşte toamna tot felul de bunătăţi pe care le împarte cu prietenii săi virtuali pe blogulcufărulcubucurii.wordpress.com. “De la an la an pregătim zacusca tot mai devreme, fiindcă totul în grădini se maturizează precoce…

Cu vreo două decenii în urmă făceam această operaţie pe la jumătatea lui octombrie şi ce bine mă simţeam, fiindcă nu era nevoie să mai suport şi gradele din termometru, pe lângă căldura focului de lemne la care fierbeam zacusca, deh, îmi place să o pregătesc în mod clasic, exact aşa cum am văzut acasă, la mama, fie ce-o fi! Să vă împărtăşesc şi această minunată aventură trăită în atelierul culinar autumnal!”, spune gospodina.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro