Cea mai simplă reţetă de gătit pulpa de miel la tavă, în baiţ cu rozmarin şi dafin

miel jpeg

Carnea de miel este de sezon în această perioadă, iar reţetele sunt cu sutele, de la cele mai simple pană la cele mai sofisticate.

Bucătarul bănăţean Uica Mihai ne oferă o reţetă simplă şi rapidă pentru gătirea unei pulpe de miel la cuptor. Uica spune că oricine respectă indicaţiile de mai jos poate pune pe masă o friptură gustoasă, după care musafirii se vor linge pe degete.

„Să iei pulpa mielului, grasă şi frumoasă ca fraga şi cu migală şi grijă să îi scoţi oasele, că de ele nu ai nevoie. Apoi fă un baiţ scurt în mojar bătut cu pisălogul din: o crenguţă de rozmarin, o foaie de dafin, o linguriţă de boabe de piper, una de ardei iute uscat şi o lingură vârfuită de sare. Adaugă ulei şi un strop de zeamă de lămâie şi omogenizează bine, să îţi iasă un baiţ de consistenţa mierii.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Citeşte mai mult pe adevarul.ro



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg