Cea mai simplă reţetă de pască cu brânza şi stafide. Trucuri pentru a obţine cea mai cremoasă umplutură

cheesecake with raisins for easter on wooden table jpeg

Apetisanta pască nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte. Conform tradiţiei, pasca se coace în Joia Mare, niciodată în Vinerea Neagră, deoarece această zi este una de doliu. Fie că este simplă cu brânză, cu ciocolată, smântână sau în alte combinaţii, pasca este un desert tradiţional. Dacă nu ai mult timp la dispoziţie să o prepari, alege varianta de pască rapidă cu brânză şi stafide şi te vei linge pe degete de bună ce este!

Ca să obţii cea mai cremoasă şi mai aromată umplutură de pască, încearcă aceste trucuri.

  • Ai grijă să scurgi foarte bine brânza de vaci, mai ales dacă foloseşti brânză proaspătă. Cel mai bine este să o laşi la scurs, la frigider, cu o seară înainte de preparare.
  • Pasează brânza în blender sau mixeaz-o până devine ca o cremă. Adaugă în compoziţie şi smântâna grasă, pentru a fi mai fină.
  • Pentru un gust deosebit, adaugă coajă rasă de lămâie, vanilie şi esenţă de rom.
  • Hidratează stafidele în apă în care ai adăugat esenţă de rom, după gust.
  • Dacă foloseşti la pască aluat de cozonac, mixează gălbenuşurile cu un praf de sare, pentru a căpăta o nuanţă mai frumoasă. Aşa şi aluatul va fi mai colorat.
  • Dacă ai uitat să scurgi brânza, adaugă în compoziţie şi 2 linguri de griş. El va absorbi lichidul în exces şi astfel pasca nu va mai rămâne crudă.
  • Coace pasca la foc mic spre mediu, pentru a avea timp compoziţia să se pătrundă. În caz contrar, vei arde aluatul înainte să coci mijlocul umpluturii.

Pască cu brânza şi stafide - Ingrediente

1 kg brânză 200 g zahăr 200 g griş 100 ml lapte 100 g unt 4 ouă 1 linguriţă praf de copt 150 g stafide

Pască cu brânza şi stafide - Preparare

Amesteci brânza cu zahărul şi laptele. Adaugi untul moale, ouăle, grişul şi praful de copt. Omogenizezi bine ingredientele. La final, adaugi stafidele. Torni aluatul într-o tavă cu pereţii detaşabili şi unsă cu unt. Coci prăjitura 40 de minute la 180 °C. O decorezi după imaginaţie.

Foto: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg