Cea mai simplă reţetă de sarailii. Care este secretul prăjiturii turceşti delicioase

sarailie jpeg

Sarailia este una din cele mai populare prăjituri turceşti. Reţeta originală este foarte greu de preparat, fiind nevoie de aproximativ două zile de muncă, dar poate fi adaptată timpurilor moderne.

Cea mai complicată parte a reţetei de sarailii, la fel ca în cazul baclavalei, este prepararea aluatului şi întinderea foilor care trebuie să fie atât de subţiri încât să vezi prin ele. Cum puţine femei au îndemânarea şi timpul necesar pentru a face aceste foi, cel mai simplu e să folosiţi foi de plăcintă din comerţ. Secretul cunoscutului desert turcesc constă în siropul folosit. Acesta trebuie a fi turnat fierbinte peste prăjitura rece, sau siropul rece turnat peste prăjitura abia scoasă din cuptor. "Adevărul" propune reţeta sugerată de M. Sevastos în cartea de bucate tipărită în 1956.

Reţeta pentru sarailii: Ingrediente: - 400 grame foi de plăcintă - 250 grame de nuci - 250 grame unt - ½ linguriţă scorţişoară (opţional) Pentru sirop: - 800 grame zahăr - 3 pahare apă - ½ lămâie sau portocală (zeamă şi coajă)

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg