Ceaiul de ghimbir îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

ceai de ghimbir jpeg

Caracterizată prin extenuare psihică sau fizică, oboseala devine parte a rutinei. Lipsa de concentrare în ciuda eforturilor repetate de a te simţi mai activ se poate datora alimentaţiei nesănătoase, somnului insuficient, precum şi unui deficit de fier sau de vitamine. Scapă de oboseală cu ajutorul plantelor medicinale!

Sursele bogate de fier, precum ficatul, curmalele, stafidele, ouăle, legumele cu multe frunze de culoare verde-închis trebuie să se afle în capul listei de cumpărături, pentru a scăpa de oboseală. De asemenea, alunele, seminţele cerealele şi frucele uscate sunt excelente surse de energie.

Ceaiul de ghimbir te energizează

Ghimbirul se numără printre cele mai bune surse de energie oferite de natură. Înlătură starea de oboseală, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, stimulează metabolismul şi digestia. Prepară un ceai de ghimbir din o linguriţă de ghimbir ras la 250 ml de apă fierbinte. Lasă la infuzat 10 minute. Se consumă îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau cu mentă, 2-3 căni pe zi.

Uleiul de rozmarin stimulează creierul

Rozmarinul este un remediu bun pentru stimularea energiei mentale şi fizice. Uleiul esenţial de rozmarin are o acţiune puternică asupra sistemului nervos şi poate înlătura stările de plictiseală şi apatie. Pune 2-3 picături de ulei esenţial de rozmarin pe un şerveţel şi inhalează mirosul. Ceaiul se prepară din 30 g de flori de rozmarin la un litru de apă fierbinte. Se lasă acoperit 10 minute, se strecoară şi se bea câte 2 căni pe zi.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro