Ceaiuri care ţin diabetul sub control

79760 xl jpeg

 Caracterizat printr-un exces de zahăr în sânge, diabetul poate apărea din cauza unor factori genetici sau în urma unui stil de viaţă nesănătos. Ceaiurile din plante te pot ajuta să reglezi glicemia. 

Diabetul apare când organismul devine incapabil să utilizeze glucoza ca sursă de energie. Aceasta se acumulează în sânge, în loc să fie absorbită la nivel celular. Un nivel mare al glicemiei în sânge poate duce la apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat, bolile cardiovasculare sau obezitatea. Pentru transformarea glucozei în energie, organismul are nevoie de insulină, hormon produs de pancreas. Insulina măreşte permeabilitatea membranei ceulare pentru glucoză.

Ceai din frunze de nuc

Frunzele de nuc scad tensiunea arterială, curăţă sângele de toxine, tonifică organismul şi au efect calmant. Sunt recomandate diabeticilor, deoarece conţin principii care ajută la scăderea concentraţiei de glucoză din sânge. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de frunză uscată, la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute. Se beau 2 căni pe zi.

Ceai de urzică

Urzica este bogată în vitaminele A, B, C şi K, fiind o sursă de proteine, fier, magneziu şi alte minerale esenţiale pentru organism. Pentru că este un puternic detoxifiant, urzica e de ajutor în diabetul zaharat. Ceaiul de urzică se prepară dintr-o lingură de frunze uscate, la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat aproximativ 15 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Ceai de păpădie

Păpădia este o sursă importantă de calciu, potasiu, fier, conţine vitaminele A, B, C şi D. Planta reduce glicemia şi protejează vasele de sânge. Ceaiul se prepară prin infuzie sau decocţie, dintr-o linguriţă de plantă mărunţită la 250 g apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 10 minute. Trei căni pe zi sunt de ajuns în cazul diabeticilor. Frunzele tinere se consumă sub formă de salată, făcând parte din cura de detoxificare de primăvară.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro