Ceaiuri din plante pentru dureri în gât

35165543   cup with green tea and teapot on grey wooden background jpeg

Iarna durerile în gât sunt printre cele mai comune probleme. Acestea pot prevesti o răceală sau o infecţie a căilor respiratorii. Ei bine, remediile naturale te ajută să faci faţă cu brio acestui simptom.

Gâtul iritat poate fi consecinţa unei infecţii virale, a deshidratării, utilizării excessive a vocii sau poate fi un simptom prematur care anunţă apariţia altor boli infecţioase.

Durerile în gât sunt incomode şi frecvent întâlnite, dar de obicei au o semnificaţie clinică minoră.

Ceaiul de muşeţel reduce inflamaţiile

Ceaiul de muşeţel se recomandă în inflamaţiile şi iritaţiile tractului respirator . Datorită proprietăţii antiseptice, calmează durerile şi reduce inflamaţiile. De asemenea, în cazul durerilor de gât, muşeţelul se foloseşte şi sub formă de gargară. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe flori, la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

Ceaiul de ghimbir te scapă de răguşeală

Ceaiul de ghimbir este un bun remediu în răceli, fiind un calmant natural pentru inflamaţiile gâtului, sinuzitei, răguşeală, febră, nas înfundat. Datorită proprietăţilor sale antitusive, antiinflamatoare şi antivirale, ghimbirul este eficient în prevenirea inflamaţiilor sistemului respirator şi poate trata cauza durerilor în gât. De asemenea, ajută la întărirea imunităţii. Se prepară din 10 g ghimbir proaspăt, la 250 ml apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2-3 căni de ceai fierbinte pe zi.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro