Cel mai gustos desert de la bunica: secretul scovergilor delicioase

646x404 jpeg

Scovergile bunicii, un desert delicios şi uşor de preparat, sunt şi astăzi nelipsite din obiceiurile culinare din Bărăgan. Cu ingrediente simple, aşa cum erau gătite odinioară la ţară, scovergile sunt un preparat de nerefuzat.

Gela Dumitrache, o învăţătoare din comuna Unirea, pasionată de gătit, meştereşte şi în prezent bunătăţi moştenite de la bunica sa. “Ştiu că termenul «ca la bunica» s-a demonetizat deja, dar nici nu-l pot înlocui, aşa cum nu pot înlocui în inima mea amintirea acestor scovergi, pe care le-am mâncat pentru prima dată tot la bunica! Şi acum, ca şi în copilărie, mi se face dor de aceste înfoiate şi niciodată nu preget să le fac pentru mine şi pentru ai mei. Să vedeţi ce uşor se fac”, spune gospodina.

Ingrediente: - 500 gr. făină + 100 gr. pentru înfăinat planşeta - o cană de apă caldă (250 ml.) - un cub de 25 gr. drojdie proaspătă - o linguriţă de sare - o lingură rasă zahăr - 3 linguri de ulei de măsline În plus, aveţi nevoie de 1/2 litru ulei pentru prăjit scovergile.

Află cum se prepară scovergile bunicii pe adevarul.ro.

Află cum se prepară scovergile bunicii pe adevarul.ro.

FOTO cufarulcubucurii.wordpress.com