Cel mai mare mit despre vinul roşu, explicat de somelieri: trebuie savurat numai la temperatura camerei sau poate fi băut şi rece?

vin rosu pahar jpeg

Băutorii de vin ştiu, din experienţă, că vinul roşu trebuie consumat numai la temperatura camerei pentru a-i simţi cu adevărat buchetul. Somelierii sunt însă de părere că există şi excepţii de la această regulă.

Vinul roşu se bea la temperatura camerei, iată regula după care se conduce băutorul de vin roşu. Deşi este o regulă care se aplică în cazul celor mai multor tipuri de vin roşu, somelierii consultaţi de publicaţia Huffington Post au explicat care sunt cazurile în care vinul roşu are un gust mai plăcut atunci când este savurat după ce a fost ţinut o vreme la rece. Somelierul Victoria Kulinich a precizat că tipurile diferite de vin roşu au nevoie de temperaturi de servire diferite pentru a le evidenţia cele mai bune atribute, temperatură care se setează şi în funcţie de mâncarea pe ca o însoţeşte.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro

sursa foto: pixabay



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg