Cele mai bune alimente care hidratează
Riscul de deshidratare este mult mai mare pe timpul verii când căldurile sunt mari. Esenţial este să ne hidratăm corespunzător pentru a face faţă mai uşor temperaturilor ridicate.
Pe caniculă, corpul are nevoie de surse de lichide care să se aimileze treptat. Ştiai că apa băută ”dintr-o înghiţitură” se elimină imediat din corp, fără a hidrata ţesuturile? De aceea, specialiştii recomandă apa din fructe sau legume, care pătrunde şi hidratează organismul treptat. Este important să ne hidratăm corespunzător prin alimentaţie pentru a evita apariţia durerilor de cap, a stărilor de ameţeală sau a celor de oboseală.
Mărul
,, Un măr pe zi ţine doctorul departe!” - spune o veche zicală din bătrâni. De-a lungul timpului numeroase studii au arătat că substanţele din coaja merelor ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi chiar a cancerului. Un măr de mărime medie conţine 110 ml de lichid.
Ananasul
Printre fructele verii care nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie se numără şi ananasul. Uită de ananasul pe care îl poţi găsi în comerţ la cutii şi alege fructul proaspăt! Ananasul conţine o substanţă cunoscută sub numele de bromelaină, care ajută la digestie şi la detoxifierea organismului. Ananasul te ajută să te hidratezi şi poate ţine locul unui desert delicios şi răcoritor.