Cele mai delicioase budinci cu legume. Trei reţete olteneşti, cu praz, ciuperci sau varză

praz jpeg

Servite ca mâncare de bază sau ca desert (cele dulci), budincile sunt preparate la îndemână şi gustoase, ingredientele folosite fiind deosebit de variate.

Iată trei reţete de budincă pentru care puteţi folosi legume de sezon, uşor de procurat şi la costuri rezonabile.

Budincă de praz

5 fire de praz, 300 g brânză telemea, 4 ouă, 100 g unt sau ulei, 1 lingură pesmet Prazul se curăţă (păstrând partea albă), se spală, se taie în rondele subţiri şi se căleşte în unt până când capătă o culoare uşor aurie şi scade toată zeama, după care se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească. Separat se rade pe răzătoare brânza desărată, se amestecă cu prazul şi cu ouăle, apoi se toană într-o formă unsă bine şi tapetată cu pesmet. Budica se fierbe pe baie de aburi o oră. Când este gata se lasă să se răcească puţin în formă şi apoi se răstoarnă pe farfurie. Se serveşte cu sos de smântână.

Află restul reţetelor pe adevarul.ro

Află restul reţetelor pe adevarul.ro



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg