Chef Maria Burlacu îţi dezvăluie reţeta celui mai bun stufat de miel

friptura de miel(1) jpeg

Pentru cei pasionaţi de gătit care vor să îşi pregătească singuri preparatele, Chef Maria Burlacu de la mancareadeacasa.ro ne-a dezvăluit reţeta pentru tradiţionalul stufat de miel.

Ingrediente

  • coaste de miel
  • 4-5 legături ceapă verde
  • 3-4 legături usturoi verde
  • 1 cutie roşii decojite
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • ulei

Mod de preparare

Coastele de miel se spală cu apă rece.

Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt.

Coastele se prăjesc în ulei, întorcândule pe ambele părţi.

În uleiul în care s-au prăjit coastele, se călesc ceapa şi usturoiul. Când s-au înmuiat se adaugă roşiile decojite date prin robot şi se fierbe 15 minute.

Se adaugă sare şi piper şi se mai lasă să fiarbă 5 minute.

Coastele prăjite se aşează într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Deasupra se pune sosul din ceapă. Se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.

Se scoate din cuptor şi se presară deasupra mărarul tocat mărunt.

Se poate servi alături de o salată verde.

 



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg