Ciorbă de peşte cu dichis, ca la Tulcea. Reţeta „de manual“ presupune folosirea a cel puţin patru-cinci feluri de peşte

ciorba de peste la ceaun jpeg

Pescarii „de meserie“ sunt şi excelenţi bucătari, cel puţin când vine vorba de peşte. Iată o reţetă delicioasă, din satul Vişina, comuna Jurilovca, judeţul Tulcea, de ciorbă de peşte, uşor de pregătit.

Pentru o ciorbă de peşte aşa cum trebuie, spun pescarii, e nevoie de cel puţin patru-cinci feluri de peşte, care se pun la fiert la momentul potrivit şi se servesc, în Dobrogea, tot cu dichis. Ciorba cea mai bună se găteşte la ceaun, spune Alexandru Diaconu, pescar şi bucătar la petreceri. În funcţie de cantitatea dorită se pregătesc şi ingredientele necesare.

Cum se face Se pune mai întâi apa la fiert, iar legumele – cartofi, ardei, ceapă, roşii, morcovi, de preferat „cât mai întregi“, adică tăiate în bucăţi mari, se adaugă la scurt timp. După ce au dat şi legumele în fiert, începe să se adauge peştele. „Bucăţile mari se pun primele, iar peştele mic – babuşcă şi caras, să zicem, se pun la final“, spune bucătarul. Dacă aveţi la dispoziţie, puteţi folosi: somn, crap, şalău, caras, plătică etc.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro