Clorul din apa de la robinet poate bloca receptorii de iod din tiroidă. Ce este dieta de echilibrare hormonală

pahar de apa jpeg

Hormonii din organism sunt secretaţi de glandele sistemului endocrin. Două din cele mai importante endocrine sunt tiroida şi suprarenalele.

Multe afecţiuni precum osteoporoza, creşterea în greutate, dezechilibrele nivelului de zahăr în sânge pot avea drrept cauză un eventual dezechilibru hormonal. Adesea, acest dezechilibru pleacă din glanda tiroidă au din suprarenale, glande răspunzătoare cu secreţia şi reglarea hormonilor. Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a optimiza funcţionarea acestor glande este să urmăm o dietă de echilibrare hormonală, potrivit „Cărţii pentru sănătatea femeii“, semnată de dr. Marilyn Glenville.

Glanda tiroidă are forma unui fluture şi este situată în partea anterioară a gâtului. Secretă tiroxină, hormon cu o acţiune puternică asupra fiecărei ţesut din organism, întrucât reglează metabolismul. Glanda tiroidă este controlată şi reglată de hipotalamus şi hipofiză. Ambele situate în creier. Glandele suprarenale sunt glande pereche, plasate deasupra rinichilor. Ele secretă adrenalina – hormonul de stres - şi noradrenalina, precum şi hormonii steroizi care determină eficienţa sistemului imunitar. O dietă sănătoasă echilibrează în mod normal hormonii.

Dr. Glenviile recomandă următorul regim alimentar:

1.Cinci porţii pe zi de fructe şi legume, cu accent pe legume crucifere – broccoli, varză, conopidă pentru că sunt bogate în indol – 3 – carbinoli, care ajută la prevenirea absorbţiei în organism a formelor toxice ale estrogenului.

2.Cel puţin 3 porţii pe zi de fitoestrogeni. Optaţi pentru soia, năut, linte şi seminţe de in. Fitoestrogenii reduc estrogenii toxici din organism şi stimulează ficatul să secrete globulina de legare a hormonului sexual care controlează cantitatea de estrogen şi testosteron din sânge.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Citeste mai mult pe adevarul.ro