Condimente pentru friptura de miel

condimente jpeg

Mai sunt sunt doar câteva zile pentru la Paşti şi trebuie să faci lista de cumpărăturile pentru bucatele de la masa festivă. Şi cum mielul este unul din ingredientele vedetă, iată ce condimente se potrivesc pentru friptura de miel.

Chimenul

Aromatul chimen este condimentul perfect pentru carnea de miel. Căldura din cuptor va intensifica aromele, iar friptura va avea un gust deosebit. Unge carnea cu ulei şi presară seminţele de chimen. La cuptor ele se vor usca şi vor crăpa, învelind carnea într-o crustă crocantă împreună cu grăsimea.

Rozmarin

Este una dintre condimentele cele mai utilizate în bucătărie, putând fi folosit atât pentru bucatele la grătar, cât şi cele preparate la cuptor. Amestecă frunze de rozmarin tocate cu usturoi pisat şi coajă de lămâie şi freacă carnea cu acest amestec. Ai grijă doar ca rozmarinul să nu fie expus direct la flacără, deoarece se va arde şi nu va mai avea acelaşi gust bun.

Vadouvan

Este un curry cu influenţe franţuzeşti, având o aromă subtilă de ceapă. Îl poţi combina cu iaurt şi cu seminţe de fenel pisate şi vei obţine o marinată perfectă pentru carnea de miel.

Harissa

Un amestec de condimente specific Africii de Nord, uşor picant, dar care va oferi un gust senzaţional fripturii tale de miel. Conţine ardei iuţi, usturoi, seminţe de chimen şi coriandru. Unge carnea cu ulei şi adaugă acest amestec. Las-o să stea la frigider peste noapte, după care bag-o la cuptor.

Sumac

Înainte ca lămâile să ajungă în Lumea Veche, bucătarii din Orientul Mijlociu foloseau sumacul pentru a da o aromă fructată preparatelor. Spre deosebire de alte condimente, sumacul nu este adăugat în bucate în timpul preparării, ci este servit separat, la masă, în boluri mici.