Condimentele te ajută să slăbeşti

45656350 xl jpeg

Dacă ţi-ai propus să fii în formă până la sfârşitul anului, foloseşte-te de mirodeniile din cămară. Potrivit nutriţioniştilor, acestea sunt recomandate în diete pe termen lung, pentru a da jos kilogramele în plus.

Scorţişoara scade glicemia

Asociată cu perioada sărbătorilor, scorţişoara reglează nivelul de zahăr din sânge, prelungeşte senzaţia de saţietate, scade colesterolul rău şi te ajută să ţii în frâu poftele culinare. Dă un gust deosebit preparatelor şi nu are aport energetic mare. Dacă vrei să slăbeşti, adaugă o linguriţă de scorţisoară în ceai, cafea sau lapte, în locul zahărului sau altui tip de îndulcitor. E potrivită şi pentru suferinzii de diabet.

Ardeiul iute creşte metabolismul

Datprită compuşilor săi activi, printre care capsaicina, stimulează activitatea metabolică şi are valoare energetică scăzută. Adăugat, cu moderaţie, în supe, mâncăruri sau sosuri pentru salate, stimulează arderile la nivel celular.

Atenţie! În cantitate mare, ardeiul iute stimulează pofta de mâncare. Nu se recomandă persoanelor cu probleme gastrointestinale.

Turmericul accelerează arderile celulare

Datorită cantităţii mari de taninuri pe care o conţine, ajută la combaterea retenţiei de apă din organism. Este un condiment care poate fi folosit într-o mulţime de preparate, precum supe, paste, mâncăruri cu legume şi carne, ba chiar şi în deserturi. Tumericul (numit şi curcuma) conţine un ingredient activ, curcumina, cu rol antioxidant, care creşte imunitatea, are efect antiinflamator şi accelerează arderile ceulare.

Boabele de muştar taie pofta de dulce

Există trei tipuri de boabe de muştar: galbene, albe şi negre, cele din urmă fiind cele mai recomandate în curele de slăbire, deoarece au un conţinut mai mare de elemente nutritive. Elimină balonarea şi constipaţia, îmbunătăţesc circulaţia şi stimulează puternic metabolismul, scăzând dorinţa de a mânca dulciuri sau alimente grase.

Ghimbirul stimulează digestia

Rădăcina proaspătă de ghimbir este ideală în curele de slăbit, pentru că stimulează digestia, reduce balonarea, reglează tranzitul intestinal şi nivelul de zahăr din sânge. Stimulează arderile celulare, fiind de ajutor în curele de slăbit.

Pentru o siluetă armonioasă, optează pentru alimente bogate în proteine, cu un conţinut ridicat de fibre. Ia 3 mese pe zi, la ore fixe, şi fă mişcare de cel puţin 3 ori pe săptămână.