Consumaţi legume mai des

vegetarian 580x400 png

Nu este un secret că foarte mulţi dintre noi consumăm carne cu plăcere. De asemenea, trebuie să recunoaştem că am ajuns în stadiul în care plasăm carnea în vârful piramidei mâncărurilor. De ce am ajuns să facem asta?

Organismul nostru are nevoie de mai multe tipuri de alimente. Carnea este unul dintre ele. Dar de cele mai multe ori ajungem să uităm de existenţa altor preparate. Specialiştii în sănătate recomandă consumarea moderată a cărnii, în special a celei roşii, iar cei de la protecţia mediului se plâng de efectele nocive pe care abatoarele le au asupra naturii.

Michael Pollan, jurnalist şi activist american, ne recomandă:  "Măncaţi. Nu prea mult, dar în cea mai  mare parte a timpului, construiţi-vă o dietă vegetariană." E adevărat, pe timpul iernii legumele proaspete sunt mai greu de găsit. Dar nu trebuie să ne facem griji. Putem oricând da o fugă până la supermarket, unde găsim o varietate mare de legume şi fructe. Dar întrebarea este: Chiar avem  nevoie de carne la masă?  Dacă aceasta nu ar fi existat, legumele ar fi arătat mult mai îmbietor, cu siguranţă.

Reţetele vegetariene sunt numeroase şi variate, putem experimenta şi descoperi noi feluri preferate.

Vă propunem următoarea provocare: încercaţi să renunţaţi la carne de cel puţin două ori pe săptămână.Dacă acest aliment deja nu mai figurează pe lista dumneavoastră, căutaţi şi pregătiţi reţete noi.

S-ar putea să vă daţi seama că vă place!