Cotlet de miel la gratar cu sos barbeque
Pulpe sau cotlet de miel la gratar cu sos barbeque, este o idee excelenta pentru masa de Paşte.
Ingrediente:
1 cana 1ulei de masline 1/2 ceasca otet 2 catei de usturoi, tocat sare si piper dupa gust 1 picior miel, de marime medie
Pentru sosul barbeque:
1/2 cana de apa
1/2 ceasca de suc de lamiae
ulei de masline 3/4 ceasca
2 1/2 cesti de piure de tomate
2 cepe medii, tocate
2 linguri de otet alb
2 lingurite de sos Tabasco
1 lingurita de praf de chili
2 catei de usturoi, tocati
1 lingura mustar de Dijon
sare dupa gust
Mod de preparare:
Pentru inceput, carnea de miel se spala bine in apa cu otet, de mai multe ori, pentru a nu avea miros.
Se curata cateii de usturoi si se lasa deoparte. Intr-un recipient sau bol, se amesteca ulei, otet, catei de usturoi pisati (doar doi dintre cei patru), sare si piper, pentru a face sosul.
Adaugati pulpe de miel si se acopera cu sosul, dupa care se lasa sa se marineze timp de 2 ore la temperatura camerei.
Daca doriti sa aflati continuarea retetei de cotlet de miel la gratar cu sos barbeque Citeşte restul reţetei pe gatitul.ro!