Cove, în rol de bucătar

cove bucatar jpeg

Actor, om de televiziune şi… „chef“ de ocazie. Între spectacole de teatru şi emisiuni tv, Gabriel Coveşeanu şi-a făcut puţin timp ca să ne întâlnim şi să facem ceva bun de mâncare.

Bunãtãti de la pãrinti

Ne-am dat întâlnire la restaurantul Cervo, într-una din zilele călduroase ale acestei primăveri destul de friguroase. A ajuns şi, imediat, ne-am pus pe treabă. Se grăbea!„Dacă sunt nevoit, mă descurc şi în bucătărie. Fac ouă, cartofi prăjiţi, salată bulgărească sau cu ton. Asta pe care o facem acum e preferata mea: ceapă roşie tăiată julien, 1 conservă de ton, 1 mână de porumb fiert, 1 roşie, măsline, salată verde, zeama de la 1 lămâie, ulei, sare şi piper. Îţi spun un secret, dacă vrei să nu îngraşe, nu îi pui porumb. Iubesc bucătăria italienească şi pe cea spaniolă, pentru că îmi plac fructele de mare, pe care le-am descoperit destul de târziu“, îmi povesteşte Cove şi tace. E concentrat asupra legumelor pe care le taie. Încerc să rup tăcerea şi îl întreb cine găteşte acasă. „Soţia mea, dar ea mai mult se joacă, pentru că mama şi soacra mea ne fac mâncare şi ne-o aduc acasă. Ştii, dacă ai frigiderul plin, îţi tot vine să te duci să guşti şi din aia, şi din aia, şi atunci te îngraşi. Aşa că, dacă e mai gol, nu există ispite.“

Show culinar la Prima TV

Râde! Este un om foarte plăcut. Încerc o întrebare legată de actorie. După terminarea facultăţii, Cove joacă la Teatrul de copii Ion Creangă şi la un teatru independent, dar e şi om de televiziune. La 6 aprilie, a avut loc premiera celui mai nou show culinar, la Prima TV, „Mama mea găteşte mai bine“. „Teatrul îţi oferă plăcerea contactului direct cu publicul, cu emoţia trăită secundă de secundă pe scenă. Televiziunea e o lume fascinantă, are un miraj aparte“, răspunde imediat el şi continuă: „Prin emisiunea «Mama mea găteşte mai bine» copilul poate să demonstreze că mama lui e cea mai bună, iar Horia este cel care va decide acest lucru. Câştigătorul primei ediţii primeşte 1.500 de lei şi merge mai departe, la a doua ediţie câştigul este de 3.000 de lei, apoi de 4.500 de lei. Mergem pe principiul: câştigătorul rămâne la masă. Îmi doresc ca oamenii să se uite la emisiune şi să fie pe gustul lor, pentru că este singurul show culinar care demonstrează că gătitul este distractiv. Ne dorim să aibă succes, pentru că avem o echipă frumoasă, iar Horia este unul dintre cei mai carismatici oameni de televiziune, un tip deosebit şi un caracter frumos. Mă bucur că suntem parteneri“, încheie el.