Cu acestea scapi de pofta exagerată de mâncare!

36295122   closeup on fresh vegetables on table jpeg

Apetitul culinar crescut îţi poate face mari probleme dacă vrei să slăbeşti. Mănâncă mai des aceste alimente pentru a preveni pofta de preparate nesănătoase!

Cu cât vei alege să te înfometezi mai mult, cu atât mai grave vor fi repercusiunile alegerii tale. Imediat cum vei termina dieta, kilogramele pierdute se vor reinstala şi tot efortul depus va fi în zadar.

Cea mai bună soluţie este să îţi schimbi complet stilul de viaţă, mai ales cel alimentar şi să apelezi la gustări sănătoase care îţi potolesc foamea. În felul acesta nu vei mai fi tentat să mănânci orice şi în cantităţi mari.

Alege alimentele care îţi pot oferi senzaţia de saţietate pe o perioadă mai mare de timp şi ai grijă să le ai mereu la îndemână.

Avocado

Un studiu ce a fost publicat de jurnaliştii de la Nutrition afirmă că dacă vei începe să consumi o jumătate de avocado la masa de prânz vei avea parte de senzaţia de saţietate o periodă mult mai mare şi nu vei mai simţi nevoia să consumi dulciuri sau alimente de tipul fast food.

Cea mai potrivită soluţie ar fi să optezi pentru o salată de pui în care să adaugi un avocado, câteva frunze de salată, ulei de măsline, oregano şi să o savurezi treptat.

Nuci

Indiferent că optezi pentru caju, migdale, nucile noastre româneşti sau pentru alunele de pădure, îi vei furniza organismului tău o adevărată sursă de proteine şi grăsimi sănătoase care îţi vor oferi totodată şi senzaţia de saţietate. Asigură-te că ai la îndemână o porţie de nuci la birou şi atunci când simţi că îţi este foame dar nu este încă ora mesei, consumă-le moderat.

Poţi să le combinicu un măr tăiat cubuleţe şi o linguriţă de miere, vei obţine în felul acesta o gustare extraordinar de sănătoasă şi saţioasă. Asigură-te că bei şi suficientă apă apoi.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro