Cu ce poţi înlocui sarea

Doctorii ne recomandă să reducem aportul zilnic de sare şi de zahar pentru a evita creşterea riscului de afecţiuni. Însă, mulţi oamenii spun că mâncarea nu are niciun gust când îi lipseşte sare. Aceştia au dreptate, iar iată cu ce poate fi înlocuită sarea.
Paprika
Paprika este condiment care poate fi folosit în multe reţete, de la supe la tocăniţe, gulaş şi preparate din orez, cartofi, carne şi poate fi presărată chiar şi peste popcorn dacă vrei un bun înlocuitor pentru sare. Desigur că, poţi opta şi pentru boia picantă, mai ales dacă îţi plac mâncărurile picante.
Fructe citrice
Proaspăt stors, sucul de lămâie sau de lime, poate fi adăugat peste carnea de pui din cuptor, peşte, fructe de mare şi salate. Nu uita că nu trebuie să adaugi tot sucul de lămâie de la început, ci să pui sucul rămas peste mâncare când este aproape gata. Astfel, vei evita ca ce ai gătit să aibă un gust amar.
Oţet de mere
Pentru a adăuga gust salatei, legumelor coapte, peştelui şi altor feluri de mâncare savuroase, poţi folosi oţet alb sau roşu ori oţet balsamic. Unele tipuri de oţet sunt mai uşoare decât altele, aşadar, ai de unde alege.