Cu ce trebuie combinat ovăzul pentru un mic dejun sănătos

fulgi de ovaz si migdale jpeg

Ovăzul face parte din categoria cerealelor care n-ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie, deoarece contribuie la o digestie bună şi la menţinerea senzaţiei de saţietate.

Chiar dacă este post şi eşti obisnuit să consumi cerealele doar cu lapte, să ştii că poţi să le combini cu absolut orice de la suc de fructe până la piure de legume.

Important este ca ovăzul să nu lipsească din alimentaţia ta şi să-l consumi împreună cu seminţel de chia, pentru că ambele au o cantitate foarte mare de substanţe nutritive benefice.

În plus, ţine cont de faptul că prima masă a zilei trebuie să fie cea mai consistentă, astfel încât să-ţi menţii energia pe tot parcursul zilei şi să-ţi poţi duce la bun sfârşit toate activităţile zilei în curs.

Ovăzul reduce colesterolul rău

Îţi doreşti să scapi de câteva kilograme bune şi nu vrei neaparat să îţi petreci prea mult timp la sală? Ei bine, secretul succesului tău constă în 90% în dietă şi doar 10% mişcare. Ovazăul are un conţinut bun de betacaroten şi fibre solubile care te vor ajuta să controlezi nivelul de zahăr din sânge. Astfel, problemele precum colesterolul mărit se vor rezolva prin consumul periodic de ovăz şi vei avea grijă de silueta ta.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro