Cu Pupăză în bucătărie

Grig Chiroiu, interpretul simpaticului personaj Pupăză, din „Trăzniţii“, cel mai longeviv serial de televiziune, cu care te întâlneşti de luni până vineri de la 19.30, la Prima TV, găteşte! Actor şi producător al serialului, simpaticul meu interlocutor şi-a făcut puţin timp, între filmări şi drumuri la Olăneşti, ca să ne întâlnim.
Mâncarea bună de acasă
„Dacă aş avea mai mult timp, probabil că aş face mâncare ... mai des! Aşa că las această plăcere în sarcina soţiei mele. Iar când sunt singur, nu se pune problema... oricine ştie să facă un ou în tigaie şi să deschidă o conservă de pateu. Deci, supravieţuiesc!“ , îmi spune Grig râzând şi continuă: „Lăsând gluma la o parte, am demonstrat că ştiu să fac mâncare în emisiunea-concurs „Cireaşa de pe tort” de la Prima TV, pe care am şi câştigat-o! Şi nu oricum! Mă pot lăuda că deţin chiar două plachete! Una am luat-o în concurs, iar pe cea de-a doua am primit-o a doua zi de la echipa de producţie, pentru că le-am făcut nişte paste fenomenale.“ Sunt curioasă ce mâncare şi ce bucătărie preferă? Răspunsul vine prompt: „Îmi place bucătăria românească, italienească, chinezească... Maria, îmi place mâncarea bună!! Dar preferata va rămâne tot bucătăria mea de acasă, în care ne adunăm seara cu toţii şi în care orice mâncare e cea mai bună! Am mai multe preparate preferate, dar cea pe care o mănânc destul de des şi mereu cu aceeaşi plăcere este un muşchi de vită cu sos aromat cu ierburi şi foarte picant. Nu este nimic complicat, secretul constă în muşchiul de vită care trebuie să fie foarte fraged şi bineînţeles să fie în sânge. Iar sosul se face din ulei de măsline aromatizat cu salvie şi rozmarin şi cu muuult ardei iute!“
Pasiunea lui, actoria
Grig Chiroiu a absolvit „Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice“ şi şi-a început activitatea artistică în emisiunea „Chestiunea zilei“, apoi în serialul de comedie „Pitici şi tătici“, a urmat filmul de televiziune „Tilică, steluţă de cinema“, „Trăsniţii“, cel mai longeviv sitcom din lume şi serialul „La TV.“ „Am avut norocul să-mi transform pasiunea în meserie. Am pornit cu o trupă cu care dădeam spectacole la Casa Centrală a Armatei, după care ni s-a deschis drumul către televiziune. Ulterior, a urmat şi facultatea, care practic nu are de-a face cu actoria, dar am considerat că mă ajută“, îmi zice el. Ce-i place să facă în timpul liber? „Să pescuiesc. Dacă mă întrebi dacă şi gătesc ce pescuiesc, îţi pot spune că fac cei mai buni păstrăvi la grătar! Nu mi s-au lipit niciodată...“ Grig îşi drămuieşte timpul cu multă grijă, aşa cum fac toţi cei care au o slujbă. „Când avem filmări sunt la treabă, de dimineaţa până seara, când nu, mă dedic familiei. Mă întrebi ce-mi doresc? Să nu-mi dezamăgesc fanii, iar cât timp aceştia se uită la televizor, la cele două seriale de comedie, să mergem cu ele în continuare. Cele două producţii „Trăsniţii“ şi „La TV“ sunt de succes, iar noi vrem să-i putem bucura, pe telespectatori, ca şi până acum cu poante şi situaţii hazlii. Şi-mi mai doresc să petrec cât mai mult timp alături de familie şi să ajung mai des la Olăneşti, unde avem două pensiuni“, încheie Grig.
text: Maria Belu
foto: arhiva personală