Cui îi sunt contraindicate murăturile

Care sunt secretele pentru cele mai bune murături jpeg

Datorită probioticelor pe care le conţin, murăturile sunt recomandate pentru îmbunătăţirea digestiei şi echilibrarea florei intestinale, însă unele persoane trebuie să le mănânce mai rar sau să le evite.

Cele mai sănătoase murături sunt cele preparate în casă, din apă şi sare neiodată, păstrate în vase de sticlă. Este recomandat ca murăturile cu oţet să fie consumate cât mai rar, deoarece doar murăturile cu sare conţin acizi lactici.

În murăturile din comerţ se găseşte şi un adaos de zahăr, de fructoză sau de oţet, ceea ce le scade proprietăţile nutritive.

Murăturile dulci trebuie consumate cu precauţie de persoanele care au diabet de tip I şi II. Acestea ar trebui să ia în calcul şi cantitatea de zaharuri din murături atunci când îşi calculează aportul de glucide. Cardiacii şi cei care suferă de boli renale trebuie să evite murăturile În cazul murăturilor sărate, persoanele diagnosticate cu boli renale sau cardio-vasculare ar trebui să consume murături cu sare doar în cantităţi foarte mici şi să le desăreze înainte. De asemenea, este esenţială evitarea altor alimente bogate în sodiu - precum mezelurile, carnea sau peştele afumat sau brânzeturile bogate în sare.

Zeama de varză sau lichidul în care au fost preparate alte murături nu sunt recomandate hipertensivilor, persoanelor cu boli renale cronice sau gravidelor cu preeclampsia (valorile crescute ale tensiunii arterialem şi exces de proteine în urină).

Află de pe clicksanatate.ro. cine nu are voie să mănânce murături.

Află de pe clicksanatate.ro. cine nu are voie să mănânce murături.