Culorile alimentelor ne influenţează apetitul

citrice jpeg

Probabil nu te-ai gândit niciodată că printre cei mai importanţi stimuli ai apetitului se numără culoarea alimentelor, care poate avea o influenţă mai mare decât mirosul sau gustul acestora. Dar ce nuanţe preferă creierul uman atunci când vine vorba de mâncare?

Potrivit unui studiu publicat în revista online „Scientific Reports“, creierul uman este mai atras de o anumită culoare a alimentelor. Între roşii şi spanac ce ai alege? Potrivit studiului, tindem să optăm pentru culoarea roşie în detrimentul celei verzi. De unde această atracţie instinctivă?

Roşul, mai apetisant ca verdele

Acelaşi studiu arată că, în general, alimentele roşii în forma brută (înainte de gătire) au un aport caloric mult mai ridicat decât cele verzi, care sunt mai dietetice.

Află ce culori îţi influenţează apetitul pe clicksanatate.ro.

Află ce culori îţi influenţează apetitul pe clicksanatate.ro.