Cum alegem vasele de gătit

A stainless steel pot on a gas stove jpeg

Când achiziţionăm oale pentru gătit trebuie să luăm în considerare, în primul rând, calitatea materialului din care sunt făcute. Optează pentru vase din fontă şi oţel în locul celor din aluminiu.

Sunt o mulţime de vase disponibile în comerţ, de forme şi calitate diferite. Nu toate sunt însă şi alegeri bune, dacă e să luăm în considerare ultimele studii. Oalele din aluminiu, de exemplu, produc în timp tulburări hormonale. Alte studii au scos la iveală că aluminiul ar putea fi implicat şi în apariţia bolii Alzheimer.

Fonta, material durabil şi fără riscuri Oalele de fontă sunt ideale pentru gătit, pentru că nu intoxică mâncarea cu chimicale. În plus, aceasta nu se lipeşte de fundul vasului. Dacă sunt păstrate cu grijă, aceste vase pot fi utilizate mult peste 10 ani, deoarece sunt foarte rezistente. Mai mult, reţin căldura şi, în timp, dezvoltă o suprafaţă non-aderentă, mai eficientă chiar decât teflonul.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro