Cum alegi caisele perfecte: sfaturi de depozitare şi preparare

caise jpeg

Caisele nu sunt doar nişte fructe frumoase şi gustoase, ci sunt şi foarte sănătoase. Bogate în vitaminele A şi C, suculentele caise ne protejează ochii şi pielea şi stimulează sistemul imunitar. De asemenea, ne oferă o doză generoasă de fibre alimentare, care vin în ajutorul digestiei sănătoase.

Caisele pot fi un ingredient de nepreţuit în reţetele tale de deserturi, aşa că e bine să ştii câteva informaţii esenţiale despre cum să alegi fructele, cum să le depozitezi şi cum să le găteşti.

Cum să găseşti caisele perfecte când mergi la cumpărături

Caută caise care au o aromă puternică şi caută fructe care sunt moi, dar nu ca terciul. Dacă vezi că caisele sunt prea coapte, acestea au un gust făinos. Fii atent în timp ce faci cumpărăturile, pentru a alege doar caisele care au coaja catifelată, tare, fără lovituri şi fără tăieturi.

image

Nu cumpăra caise verzi, tari sau care au o culoare pală. În funcţie de soiurile diferite de caise care există pe piaţă, acestea pot să aibă dimensiuni şi culori diferite, comparativ cu alte fructe din aceeaşi familie. Cel mai bun sfat este să încerci pur şi simplu toate tipurile de caise, pentru a-ţi găsi preferatul, pe care să îl foloseşti la prepararea celor mai bune deserturi.

deserturi

image

Cum păstrezi caisele ca să nu se strice

Caisele sunt fructe destul de sensibile. Nu le place transportul (în special dacă „călătoresc“ în medii aglomerate, lucru care le predispune la lovituri şi semne inestetice), nu le place mediul prea cald sau prea rece. Aroma caiselor se dezvoltă cel mai bine la temperatura camerei, acolo unde pot fi păstrate una sau două zile. Dacă le depozitezi într-o lădiţă, într-o pivniţă rece, sau în frigider, acestea vor rezista până la o săptămână.

Cum să pregăteşti caisele, înainte de a le întrebuinţa în reţete

Dacă te uiţi mai atent la acest fructe mici, poţi vedea o „cusătură“ care împarte caisele în două jumătăţi. Pentru a scoate sâmburele, taie fructele de-a lungul acestei „cusături“ cu un cuţit mic, apoi răsuceşte fructele astfel deschise pentru a scoate sâmburele cu uşurinţă.

image

Ce deserturi poţi prepara cu ajutorul caiselor

Dacă deja te gândeşti la reţete cu caise, cel mai probabil majoritatea acestora sunt deserturi. Poţi face pentru cei dragi brioşe, plăcinte sau tarte, prăjituri cu firimituri, şerbeturi, smoothie-uri, compoturi, gemuri şi dulceţuri. De asemenea, poţi le combina şi cu alte ingrediente, pentru a obţine feluri principale.

brioşe

tarte

prăjituri

şerbeturi

compoturi

gemuri

dulceţuri

image

Foto: pixabay.com



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg