Cum alegi cea mai bună brânză mozzarella: cele patru ingrediente pe care trebuie să le conţină, textura şi culoarea potrivite

mozzarella jpeg

Brânza mozzarella are o savoare aparte şi a ajuns să fie apreciată şi de români în anii din urmă, fie că este folosită la pizza, simplă sau ca ingredient pentru diverse tipuri de paste. Fină şi cu o aromă subtilă, acest sortiment de brânză trebuie ales ţinând cont de câteva detalii esenţiale pentru a avea parte de o experienţă culinară desăvârşită, conform principalei asociaţii italiene care îi reprezintă pe fermierii italieni, Coldiretti.

Alături de paste şi pizza, mozzarella este una dintre semnăturile culinare ale Italiei. Aproape 95% din italieni mănâncă mozzarella cel puţin o dată pe lună, fie ca atare ori ca ingredient în salate, paste sau pizza etc. Asociaţia fermierilor italieni, Coldiretti (Confederazione Nazionale Coltivatori Diretti), arată că în Italia se cumpără anual peste 164 milioane de kilograme de mozzarella, cantitate care nu mai este atinsă de niciun alt tip de brânză.

continuare pe adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg