Cum alegi cea mai bună brânză mozzarella: cele patru ingrediente pe care trebuie să le conţină, textura şi culoarea potrivite

Brânza mozzarella are o savoare aparte şi a ajuns să fie apreciată şi de români în anii din urmă, fie că este folosită la pizza, simplă sau ca ingredient pentru diverse tipuri de paste. Fină şi cu o aromă subtilă, acest sortiment de brânză trebuie ales ţinând cont de câteva detalii esenţiale pentru a avea parte de o experienţă culinară desăvârşită, conform principalei asociaţii italiene care îi reprezintă pe fermierii italieni, Coldiretti.
Alături de paste şi pizza, mozzarella este una dintre semnăturile culinare ale Italiei. Aproape 95% din italieni mănâncă mozzarella cel puţin o dată pe lună, fie ca atare ori ca ingredient în salate, paste sau pizza etc. Asociaţia fermierilor italieni, Coldiretti (Confederazione Nazionale Coltivatori Diretti), arată că în Italia se cumpără anual peste 164 milioane de kilograme de mozzarella, cantitate care nu mai este atinsă de niciun alt tip de brânză.
continuare pe adevarul.ro