Cum alegi cea mai bună sare? Sarea de mare sau cea de Himalaya, mai sănătoasă decât sarea obişnuită?

sare jpeg

Sare de mare, sare roz din Himalaya, sare neagră din Hawaii, sare trandafirie din Bolivia… pe rafturile magazinelor cu produse bio şi chiar în unele supermarketuri au apărut numeroase alternative la sarea de masă cu care suntem obişnuiţi. Sunt aceste cristale colorate de sare mai bune decât sarea normală? Sau campaniile de promovare exagerează proprietăţile acestora?

Sarea de mare şi alte tipuri de sare neprocesată se bucură de mare succes în gastronomie. Mulţi bucătari o folosesc pentru a da savoare deosebită şi culoare unor preparate. Sarea de mare, spre exemplu, este mai complexă decât sarea de masă standard, care este procesată şi sărăcită de minerale, astfel încât să ajungă pe mesele noastre albă, strălucitoare, fără impurităţi, cu textură uniformă, potrivit unui articol din huffingtonpost.com.

Sarea obţinută artizanal nu este doar mai savuroasă decât sarea obişnuită. Mulţi producători susţin că sarea de mare este mai sănătoasă decât sarea de masă pentru că este naturală şi nerafinată. Sarea de mare este o sursă valoroasă de minerale esenţiale, afirmă producătorii.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro