Cum alegi cea mai proaspătă carne de porc, vită sau peşte: detaliile la care trebuie să fii atent

carne vaca vita jpeg

Preparatele gătite din produse proaspete au, bineînţeles, şi un gust mai bun, fiind, de asemenea, şi mult mai sănătoase. În cazul în care negustorul nu inspiră încredere sau dacă pur şi simplu nu ai cu cine să te sfătuieşti, anumite trăsături ale cărnii îţi vor da indicii cu privire la prospeţimea acesteia.

Prospeţimea cărnii este foarte importantă, atât pentru un gust mai bun al preparatelor, cât şi pentru sănătate. Site-ul culinar foodnetwork.com recomandă verificarea datelor de pe ambalaj şi consultarea măcelarului sau a negustorului de peşte cu privire la data la care a primit marfa. În caz că eşti, însă, pe cont propriu, trebuie să ai în vedere mai multe detalii care îţi vor „spune” cât de proaspătă este carnea pe care intenţionezi să o cumperi:

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro