Cum alegi roşiile gustoase şi sănătoase

rosii jpeg

Roşiile sunt un ingredient de bază în bucătărie, potrivindu-se de minune cu o sumedenie de preparate. Pentru a le alege însă pe cele mai gustoase şi mai sănătoase, trebuie să acorzi atenţie câtorva detalii, precum forma, culoarea, mirosul şi textura.

Evită roşiile ţuguiate

Dacă ţi se întamplă de multe ori ca gustul roşiilor să te dezamăgească şi te întrebi cum le-ai putea alege pe cele sănătoase, află că e mai bine să stai departe de cele cu formă ţuguiată. Această malformaţie apare datorită utilizării excesive a unui stimulent de coacere şi a unor pesticide periculoase. Foarte multe persoane le aleg deoarece au siguranţa că sunt din ţara noastră şi pot fi mai gustoase decât cele importate, însă, din păcate, nu şi mai sănătoase.

image

Culoarea şi textura

Culoarea roşiei nu trebuie să fie uniformă, din contră, cele cu un asect uşor pigmentat vor fi mai gustoase decât cele colorate frumos şi uniform. O roşie coaptă neuniform, cu o zonă rămasă verde în jurul codiţei şi cu o parte mai bine coaptă decât cealaltă, este foarte posibil să aibă un gust mai bun. Nici roşiile care prezintă lovituri nu mai sunt la fel de bune, aceste semne nu garantează neapărat faptul că provin din grădina celui care le vinde ci din importuri. Cel mai indicat este ca roşiile să fie cumpărate de la producătorii mici.

Mirosul roşiilor

Dacă parfumul nu se simte clar atunci când roşia nu este încă tăiată, cel mai probabil nici gustul nu va fi pe măsură. Frecaţi cu buricul degetelor uşor în locul în care se prinde de codiţă şi mirosiţi. Crescute fără îngrăşăminte şi multe pesticide îşi vor păstra o aromă puternică. Mirosul este, în principal, cel mai important criteriu în alegerea roşiilor sănătoase şi gustoase.