Cum alungi kilogramele în plus la menopauză

Cât timp rezistă alimentele proaspete în frigider jpeg

Odată cu vârsta, corpul suferă anumite modificări atât din punct de vedere hormonal, cât şi al aspectului. La menopauză, organismul are nevoie de un ajutor mai mare pentru a putea funcţiona în parametri normali.

Cu cât te apropii mai mult de menopauză, organismul va pierde mai mult din cantitatea de estrogen, aspect ce poate fi remarcat mai ales datorită surplusului de kilograme ce începe să se instaleze mai ales în zona abdominală.

Din nefericire, grăsimea mai ales cea abdominală reprezintă un adevărat risc pentru sănătatea ta, pe lângă aspectul deranjant şi inestetic, organismul va fi supus oricând riscului de a dezvolata afecţiuni precum diabetul, hipertensiune arterială sau colesterol.

Grăsimea din zona abdominală are nu doar un aspect inestetic, dar şi un risc crescut pentru infarctul miocardic, diabetul zaharat.

De ce la menopauză slăbeşti mai greu?

În primul rând trebuie să ţii cont de fluctuaţiile hormonale, acestea sunt cele mai vinovate de greutatea şi aspectul tău corporal. În plus odată cu vârsta se pierde şi din masa musculară, tocmai din cauza modificărilor hormonale şi a lipsei activităţii fizice constante.

Sportul nu are vârstă, nu ţine cont de sex sau de religie. Este sănătate curată. Unul din aspectele de care trebuie să ţii cont este faptul că sportul va evita cu brio înstalarea somnului ineficient sau a insomniilor ce apar odată cu vârsta. Şi da, există o legătură destul de puternică între odihnă şi greutate. În cazul în care nu dormi suficient, organismul nu va putea să îşi refacă resursele energetice şi va încerca să le obţină din alte surse, cel mai adesea fiind mâncarea nesănătoasă sau poftele păcătoase.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro