Cum evităm să ne îndopăm: metoda prin care putem calcula cât înseamnă o porţie corectă din fiecare aliment

mancare indopare jpeg

Pentru a urma o dietă sănătoasă nu contează doar alimentele consumate, ci şi cantitatea pe care o mâncăm. Multe persoane fac greşeală de a se îndopa cu mâncare pe care o consideră sănătoasă - carne la grătar, legume, şi ajung să se îngraşe.

Mulţi nu ştiu cât de mare ar trebui să fie o porţie de mâncare, pentru a evita supraalimentarea, spune nutriţionistul Sian Porter, citat de Daily Mail. Toate alimentele conţin calorii, deci dacă vrem să avem o siluetă frumoasă trebuie să consumăm doar atât cât îi trebuie corpului nostru. În ultimii ani oamenii mănâncă din ce în ce mai mult, pentru că porţiile servite la restaurant sau de firmele de catering sunt tot mai mari. Cercetătorii au aflat că participanţii la diferite studii subestimează valoarea calorică a alimentelor consumate şi mănâncă mult mai mult decât ar avea nevoie.

Pentru a estima corect cât trebuie să mâncăm trebuie să ne uităm atent la palma noastră, spune Sian Porter. În acest fel vom vedea exact ce însemană o porţie dintr-un aliment, pentru că fiecare trebuie să ţină cont de corpul lui: o persoană mai mare trebuie să mănânce mai mult.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro