Cum facem cea mai bună slăninuţă fiartă cu usturoi şi boia, deliciul săţios care nu poate lipsi de pe masa de Crăciun

slanina de porc jpeg

Sezonul rece reprezintă perioada perfectă pentru prepararea slăninei, o reţetă populară mai ales în Transilvania fiind cea de slănină fiartă, usturoiată şi pudrată cu boia.

Slănina trebuie fiartă într-o zeamă aromată sau există şi varianta fierberii în zeamă de varză, pentru ca slănina să-şi piardă din conţinutul de grăsime şi să devină foarte fragedă. Ingrediente:

1 kilogram de slănină de pe burta porcului, mai subţire

8 căţei de usturoi

2 foi de dafin

1 lingură boabe de piper

6-8 boabe de ienibahar (opţional)

zeamă de varză (sau apă cu sare)

2-3 linguri boia de ardei dulce

1 lingură de ulei

1 linguriţă de sare

află modul de preparare pe adevarul.ro

află modul de preparare pe adevarul.ro

sursa foto: 123rf.com