Cum facem cei mai buni mititei săseşti. Cât timp trebuie lăsată compoziţia „să se odihnească“ şi de ce este frişca un ingredient absolut necesar

mititei jpeg

Dacă vreţi să vă impresionaţi invitaţii la grătar cu un preparat special, puteţi încerca să pregătiţi carnea de mici după o veche reţetă săsească. Timpul de preparare este mai mare ca în cazul mititeilor româneşti, dar rezultatul este absolut delicios.

Reţeta pentru mititei săseşti, alături de multe altele, poate fi găsită în cartea Aureliei Rusu intitulată ”Gătim împreună în Casa Baronului”, publicată la Editura Samuel din Mediaş. Aveţi nevoie de un kilogram de carne de vită, o linguriţă de cimbru uscat, o căpăţână de usturoi, două linguri de smântână nefermentată (frişcă), o lingură de boia de ardei, 500 de grame de carne de porc, 4 linguri de supă de carne, chimen pisat, enibahar pisat, sare şi piper.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg