Cum facem cel mai bun kurtos kalacs – reţeta autentică din Secuime. Secretele unui produs tradiţional delicios

kurtos kallacs jpeg

În localitatea Sântionlunca din judeţul Covasna aproape că nu există poartă la care să nu găseşti de vânzare kurtos kalacs. Localnicii au dezvăluit pentru „Adevărul“ reţeta deliciosului preparat, păstrată din generaţie în generaţie.

În micuţa localitate aflată la graniţa judeţelor Covasna şi Braşov aproape jumătate din localnici îşi câştigă existenţa din vânzarea deliciosului cozonac secuiesc.

”Prima dată secuii au început să facă acest preparat. Punem făină, zahăr vanilat, drojdie, lapte şi ouă, şi atunci o să iasă bun. Lăsăm să dospească un pic şi când e dospit punem pe lemne şi atunci punem un pic de ulei cu pensula, după aceea îl învârtim în zahăr vanilat şi îl punem pe jar până când se caramelizează zahărul. Când e caramelizat zahărul putem să punem nucă sau nucă de cocos, de obicei nucă, ăsta e adevăratul kurtos.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro