Cum facem „prăjitura saşilor“, un deliciu pentru zilele de sărbătoare

Dacă vreţi să vă impresionaţi oaspeţii în zi de sărbătoare cu un desert cu adevărat special, îi puteţi servi cu „prăjitura saşilor“, un adevărat deliciu pregătit în zile speciale în gospodăriile din Ardeal.
Reţeta a fost publicată de profesoara Aurelia Rusu, o pasionată cercetătoare a gastronomiei săseşti, în volumul intitulat ”Gătim împreună în Casa Baronului”, volum apărut la Editura Samuel din Mediaş. Pentru blat aveţi nevoie de 300 de grame de zahăr, 200 de grame de făină şi 6 ouă. Pentru cremă aveţi nevoie de 100 de grame de unt, 250 de grame de nucă, 400 de mililitri de coniac, un plic de zahăr vanilat, o lămâie, coaja şi zeama, gem după preferinţă. Pentru glazură aveţi nevoie de 150 de grame de zahăr pudră, o lingură de rom şi o lingură de apă.