Cum faci cea mai bună ciorbă de burtă. Secretul mâncării care ia mahmureala cu mâna: cât se fierbe ca să fie gustoasă

Reţetă clasică de ciorbă de burtă jpeg

Mâncare pretenţioasă, dar deosebit de gustoasă, ciorba de burtă e un adevărat medicament. După mesele îmbelşugate, o zeamă delicioasă cu smântână şi oţet reprezintă remediul ideal. Reţeta preparatului o regăsim în cartea regratatului jurnalist, Radu Anton Roman, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”

“Cunosc oameni care mănâncă zilnic măcar o ciorbă de burtă, iar Bucureştii, Brăila, Galaţii, Constanţa, Craiova, Turnu Severin au, fiecare, cârciumile sale vestite şi căutate numai pentru ciorba asta.

La Brăila, cel puţin, la o cârciumă de vaporeni (nu dau nume, că e reclamă şi n-a plătit) care deschide la cinci dimineaţa, coada începe de la trei, iar primarul îşi pune pile prin şeful poliţiei să-i ţină loc!”, nota maestrul gastronomiei.

Ingrediente:

1 kg burtă de vacă sau viţel

1 căpăţână mare usturoi

2 gălbenuşuri

leuştean, sare, piper

2 kg ciocănele şi picioare de vacă

200 ml oţet

200 ml smântână

500 g zarzavat supă – 2 cepe, 2 morcovi, 2 păstârnaci

Află cum se prepară ciorba de burtă după reţeta lui Radu Anton Roman pe adevarul.ro.

Află cum se prepară ciorba de burtă după reţeta lui Radu Anton Roman pe adevarul.ro.