Cum faci cea mai bună musaca de cartofi. Paşii unei reţete perfecte: cât se ţine la cuptor şi de ce nu se pun cartofi cruzi

musaca de cartofi jpeg

Pretenţioasă, dar deosebit de gustoasă, musacaua de cartofi ia mult timp gospodinei să o prepare. Cu toate acestea, delcioasa mâncare nu lipseşte de pe mesele româneşti. Paşii reţetei perfecte îi găsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Iată cum descrie acest preparat Radu Anton Roman în cartea sa: Mereu diferită de cea turco-greacă prin carne, grăsime, smântână, ierburi, înfăţişare (la greci e mult mai uscată, la turci e mult mai lichidă) musacaua asta, din simplă cum era în Balcani, a devenit o găteală complicată, cu variante chiar, care corespunde perfect bucătăriei şi firii noastre, făcută din amestecuri contra¬dictorii şi inutile şi o coacere-fierbere molcomită şi periculoasă.

Ingrediente:

1, 5 kg cartofi 500 g carne de viţel 300 g carne de porc 2 ouă 1 pahar de vin alb parfumat 1 pahar de smântână 200 g carne de miel 2 cepe 3 roşii mari răscoapte 1 morcov 1 ceaşcă de supă carne 2 linguri de pesmet 1 lingură de zahăr sare, piper, cimbru 1 pahar de bulion de roşii 1 pahar de untură (ulei, unt)

Află reţeta pe adevarul.ro

Află reţeta pe adevarul.ro