Cum faci cea mai bună supă de găină. Secretul găluştelor pufoase: cât griş se pune ca să iasă perfecte

supa de pui cu galuste de gris jpeg

O vorbă din bătrâni zice că acest fel de mâncare „te scoală din boală“. Fie că e vorba de o răceală sau de o mahmureală după o petrecere de o noapte, supa de găină face minuni. Preparată în casă, cu legume din belşug, dar mai ales cu găluşte făcute pe loc, supa de pasăre este un adevărat medicament.

Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, celebrul gastronom, care a publicat în 1998 lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia): “Ai zice că e o supă clasic-europeană dacă n-ar fi câteva amănunte recalcitrante pe care nu ştii de unde să le începi şi cum să le înţelegi decât spunând, a lehamite dar şi a invidie, e bănăţeană (e ca si cum ai spune „e altfel decât toată lumea“)”, nota autorul.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro