Cum faci cele mai bune roşii umplute cu carne. Reţeta preparatului simplu, ce se pune în sos ca să iasă gustos

rosii umplute cu carne tocata jpeg

Mâncare gustoasă şi apetisantă, roşiile umplute sunt un preparat uşor şi sănătos. Reţeta deosebit de simplă o regăsim la regretatul Radu Anton Roman, în lucrarea de gastronomie “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Gospodinele sunt învăţate pas cu pas cum să prepare acest deliciu, autorul dezvăluind şi mici secrete care fac mâncarea delicioasă, despre care nota: “Din seria legumelor umplute, roşiile, pe lângă faptul incontestabil că sunt cele mai fragede şi mai zemoase, au un ştaif numai al lor. Umpluturile sunt parte muntenească, de la Constanţa la Turnu-Severin, grijite de o gospodină harnică ce nu se teme nici de muncă de furnică, nici de zăpuşeală de cuptor. Vinurile ce vin lângă aşa găteli elegante pot fi seci sau demiseci, mai degrabă albe şi mai bine de rasă".

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg